Voor de ondernemers van Ladonk/Vorst zal binnenkort een buurtpreventie WhatsApp worden aangemaakt. Deze WhatsApp zal worden beheerd door AVDD, de collectieve beveiliger van Ladonk/Vorst. Via deze app kunnen relevante zaken worden gedeeld die tijdens de avond- en nacht observatieritten worden geconstateerd. Op deze manier kunnen we elkaar beter informeren bij onraad. Ook zal een noodkaart met belangrijke telefoonnummers worden verstrekt. Middels een nieuwsbrief die binnenkort zal worden verspreid zal iedereen hiervan op hoogte worden gebracht.

Twee ondernemers deelde hun ‘cyber’ verhaal met ons. Beide zijn het slachtoffer geworden van hackers die in staat zijn geweest hun bedrijfsactiviteiten dermate te verstoren dat zij daar (forse) financiële bedrijfsschade bij hebben opgelopen.

Een ICT-specialist deelde tenslotte nog tips en tricks uit waar je als ondernemer op moet letten om dit soort praktijken buiten de deur te houden. Echter door het toenemend gebruik van internet e.d. is dit voor ons allen een enorme uitdaging.

De werkgroep KVO wil langs deze weg nogmaals Jack van Rijs, een welbekend en vertrouwd gezicht op Ladonk, enorm bedanken voor zijn jarenlange inzet. Er is een nieuwe indeling van de wijken die gekoppeld is aan de inmiddels 6 aangestelde wijkagenten. Jack van Rijs is vanaf heden gekoppeld aan het centrum en Breukelen. Dat betekent dat Ladonk een andere wijkagent krijgt in de persoon van Frank Versluis. Wij heten Frank Versluis natuurlijk van harte welkom in onze wijk en bij de werkgroep!

bekijk hier de presenatie cybercrime
Bekijk hier de presentatie-brandweer-algemeen-kvo-20170420

Spring naar toolbar